Beschrijving

Opnieuw in verkoop.

We krijgen vaker bijzondere woningen in verkoop. 
Deze woning is echter in alle opzichten uniek te noemen. 

Bij het zoeken naar een juiste omschrijving komen “Penthouse op de eerste verdieping” en “New York-style loft” naar boven. Een reportage van deze woning zou in geen enkel woonblad misstaan. En dit midden in het levendige Oude Noorden, centraal gelegen tussen het stadscentrum en Hillegersberg. 
De wijk wordt door de vele ontwikkelingen die er zijn inmiddels door sommigen ook wel het nieuwe Katendrecht genoemd. 

In 1908 is de ‘Openbare Gymnastiekschool’ aan de Bloklandschool vastgebouwd in de vorm van twee gymzalen boven elkaar, verbonden door een klassiek trappenhuis. 
Enige jaren geleden is op de buitengevel een muurschildering van de in de Bloklandstraat opgegroeide Coen Moulijn aangebracht. 
In 2017 – 2018 zijn deze gymzalen en de naastgelegen school getransformeerd tot zeven woningen. 
Hierbij is sprake geweest van ingrijpende vernieuwbouw, waarbij ook de fundering is vervangen. 
De gymzaal op de eerste verdieping wordt nu aangeboden. 

Voordat we de woning gaan omschrijven een samenvatting in cijfers:

•	273m2 bewoonbaar vloeroppervlakte
•	60 m2 dakterras met uitzicht op de skyline van Rotterdam
•	40 m2 dak beschikbaar voor uitbreiding terras of aanleg zonnepanelen
•	3 slaapkamers, waarvan 1 studio met ingang via woning en eigen ingang via trappenhuis
•	3 badkamers
•	4 toiletten
•	2 aansluitpunten wifi-accespoints
•	1 werkruimte, geschikt voor meerdere werkplekken, of om te vormen tot slaapkamer
•	1 algemene ruimte, nu in gebruik als sporthoek
•	1 inpandige patio
•	1 muurschildering van Coen Moulijn
•	1908 is het jaar waarin de gymzaal is gebouwd
•	2017 en 2018 zijn de jaren waarin de oude gymzaal is getransformeerd tot een unieke woning

Kortom, maak snel een afspraak met voor een bezichtiging via info@viviendamakelaardij.nl of bel 06-51067586

Indeling

De woning
De woning is ontworpen door Simeon Zondag, van Van Aken Architecten uit Eindhoven. Deze heeft ervoor gekozen om de ruimtes functioneel via een split level ontwerp in elkaar over te laten vloeien, rondom de centraal gelegen patio. 
Het lichtplan op de halve en bovenverdieping is ontworpen door Regoort BV. 

Eerste verdieping
Door middel van deze ‘patio is er door het hele huis sprake van directe lichtinval. Er is al snel de mogelijkheid om te ontspannen in deze kleine binnentuin (270x328) op de benedenverdieping.

De sfeer op deze verdieping wordt bepaald door de houten vloer. Het is gelukt de oorspronkelijke houten gymzaalvloer te behouden. 
Op deze vloer hebben letterlijk duizenden Rotterdamse kinderen hun gymlessen gehad.
En daarmee is het één van de originele details die behouden zijn en deze woning mede zo bijzonder maken. 

Direct naast de patio is een algemene ruimte met vergelijkbare afmetingen als de woonkamer (465x682). 
Op dit moment wordt deze gebruikt als sporthoek. Maar de ruimte is ook uitermate geschikt als werkplek of zelfs ruim genoeg om als tweede woonkamer te dienen. De twee schuifdeuren naar de patio die hier aanwezig zijn, geven een directe verbinding met de buitenlucht. 

Naast deze ruimte is een ruim bemeten slaapkamer (555x346) te vinden. Ook deze kamer beschikt over twee kozijnen van vloer tot plafond. De naastgelegen badkamer is direct te bereiken. 

Deze luxe badkamer (184x469) scheidt deze slaapkamer van een vergelijkbare ruimte. Doordat de ruimte open is gehouden, kijkt deze uit op de patio. Door de drie aanwezige kozijnen heeft ook deze plek veel lichtinval. De ruimte is momenteel in gebruik als werkplek. 

Wanneer we via één van de gerookt eikenhouten trappen een halve verdieping omhoog lopen, komen we in de zeer royale leefkeuken (893x511). Deze is voorzien van een 4 meter lang kookeiland met RVS-aanrechtblad, waar alle kastruimte en apparatuur in is ondergebracht. 

Om het industriële karakter van de woning te benadrukken heeft de keuken geen kasten aan de achterwand, maar een open rek. Het op maat gemaakte behang maakt deze ruimte af. 

Door de combinatie van het zwart, het roestvrijstalen aanrechtblad, het open rek en het behang past de keuken net zo goed in een hippe lunchroom, als in deze woning. Door de omvang van het kookeiland en de ruimte erom heen is deze dan ook zeer geschikt voor de dagelijkse maaltijd, maar ook voor het houden van kookworkshops met vrienden of familie. 

Om de keuken hier geschikt voor te maken is deze voorzien van een oven (Bosch), een oven met magnetronfunctie (Bosch), een vijfpits inductiekookplaat (90cm, Bosch), een vaatwasser (Bauknecht), een Quooker en twee wijnklimaatkasten (CoolVaria). De koel/vriescombinatie is een vrijstaand ‘Amerikaans’ model (Samsung). Naast deze ruime keuken, is er op deze tussenverdieping nog meer dan genoeg plek voor een grote eettafel. 

Doordat de keuken verhoogd is, is er onder de vloer een berging met dezelfde afmetingen ontstaan. Met een hoogte van 130 centimeter is deze ruimte geschikt voor opslag. De ruimte is te bereiken via een aangebrachte deur in de 3D-afwerking van de verhoging. 

Doorlopend naar de tweede verdieping komen we in het woongedeelte (664 x 463). Net als de keukenverdieping is deze voorzien van een gietvloer. Aan de buitenzijde van de muur is de muurschildering van Coen Moulijn. 
Omdat deze behouden moet blijven, zitten er geen ramen in deze muur. Het open uitzicht via de grote raampartijen in de keuken en de lichtinval in de patio zorgen ervoor dat je deze hier ook niet mist. 

De volgende ruimte is de hoofdslaapkamer van dit loft. Eigenlijk bestaat deze niet alleen uit het slaapgedeelte, maar hier vloeien slaap-, kleed- en badkamer in elkaar over, zonder dat deze functies storend overlappen. Met een vrijstaand bad, op een podium van de oorspronkelijke gymzaalvloer, een inloopkast met 2x 3 meter kastruimte, een wastafel, een dubbele douchecabine en een apart toilet is dit een ruimte die alles biedt om optimaal tot rust te komen. 

Vanaf deze verdieping loop je via een trap in de patio naar het dakterras. Doordat deze grotendeels vrij ligt, kun je hier vrijwel de gehele dag genieten van de zon en het uitzicht op de skyline van de stad. De aanwezige flexibele windschermen zorgen ervoor dat je heerlijk windstil kunt liggen en zitten. 
In de berging (350 x124) is stroom aanwezig. Door de aanwezige koelkast hoef je voor je hapje en drankje niet meer naar beneden.

Het dakterras zelf is voorzien van een wateraansluiting en enkele stroompunten. Het gebruiksrecht van het dak geeft de mogelijkheid om nog 40 m2 in gebruik te nemen. Het ruime dakterras kan hiermee nog verder worden uitgebreid. De aanleg van zonnepanelen is ook een mogelijkheid. Leidingen van berging naar meterkast zijn hiervoor reeds aangelegd. 

Hoewel dit alles de woning op zich al uniek maakt, is er nog een bijzondere ruimte. De voormalige kleedkamers zijn omgevormd tot een zelfstandige studio. Deze studio is vanuit de woning te bereiken via de hal, maar heeft ook een aparte ingang via het trappenhuis. Ook is er een eigen toilet, douche en keukenblok (inclusief spoelbak en inbouwkoelkast). Hierdoor is deze ruimte ook geschikt als fiscaal aftrekbare werkruimte. 

Gezamenlijke entree
De woning deelt een klassiek trappenhuis met twee buurwoningen. 
Dit trappenhuis is in 2021 opgeknapt. Het in oude luister herstellen van de trap moet nog gebeuren. Hiervoor is inmiddels opdracht verstrekt. Uitvoering zal in januari 2022 plaatsvinden.
De aanpak wordt gedeeld tussen drie ontsloten woningen. 

Ligging
Aan de achterzijde van dit complex grenst het schoolplein van de Hildegardisschool. 
Dit schoolplein is in de avonduren afgesloten. De gemeente werkt op dit moment aan plannen voor verdere vergroening van dit plein en geeft aan dat de verwachting is dat deze werkzaamheden in mei 2022 zullen starten. Aan de voorzijde bevindt zich de Bloklandstraat. De woningen aan de overzijde zijn recent opgeleverd en de straat is daarbij direct heringericht. Deze straat kent beperkt doorgaand verkeer en het is daardoor heerlijk rustig wonen. 

De woning ligt onverwacht centraal. Er is een tramhalte op de hoek en NS station Rotterdam Noord ligt op enkele loopminuten afstand. Met het openbaar vervoer zit je dan ook snel in het centrum. Maar ook op de fiets of wandelend ben je in maximaal een kwartier in hartje stad. Ontsluiting met de auto is via de opritten van de A20 zeer dichtbij. 

Hier wonend, realiseer je je al snel dat je de wijk niet uit hoeft voor je vermaak. Het Zwaanshals, met zijn bijzondere kleine winkeltjes is dichtbij. Net als bijvoorbeeld restaurants als Mevrouw Meijer, Tosca en Destino. Zelfs direct om de hoek kun je je met Westerkaatje of Asian Bistro Noni bijzonder vermaken. 

Met drie supermarkten in de directe omgeving kun je eenvoudig je dagelijkse boodschappen doen. Voorzieningen als scholen en kinderopvang vind je vanzelfsprekend ook in de directe omgeving.

Balkon

60 m2 dakterras met uitzicht op de skyline van Rotterdam.
40 m2 dak beschikbaar voor uitbreiding terras of aanleg zonnepanelen.

Bijzonderheden

Bijzonderheden
De Bloklandschool en de aangebouwde Openbare Gymnastiekschool zijn in 2017-2018 volledig vernieuwbouwd. Bij een project van een dergelijke omvang, kan het voorkomen dat afronding van het geheel nog niet volledig naar wens is. Dat is hier ook het geval. 

Vanuit de VvE moet opdracht verstrekt worden om een aantal werkzaamheden uit te voeren, om in alle aspecten en op alle niveaus de gewenste kwaliteit te bereiken. 
Deze werkzaamheden zijn in beeld bij de actieve VvE en worden op dit moment omgezet in opdrachten. De bij de huidige bewoners aanwezige reservering hiervoor wordt bij overdracht overgedragen aan de kopers. 

Gebruiksoppervlak Wonen
De getoonde gebruiksoppervlakten zijn berekend conform de in de branche geldende meetinstructie.
Deze is gebaseerd op de NEN 2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen het geven van een indicatie van de gebruiks - oppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Koper kan geen rechten ontlenen aan de opgegeven maatvoering/meetrapport. Koper wordt voor het tot stand komen van een overeenkomst in de gelegenheid gesteld de woning op te (laten) meten. 

Internet-/Brochure-informatie
De brochure alsmede de middels internet verstrekte informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en geeft een zo duidelijk mogelijk beeld van de woning die wordt aangeboden.
Verkoper en/of verkopend makelaar geven geen garantie op volledige juistheid van deze informatie. Koper wordt nadrukkelijk in de gelegenheid gesteld de woning en apparatuur voor het tot stand komen van een overeenkomst te inspecteren op merk type en werking.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Kenmerken